Heimdal Storband arrangerte for tredje gang storbandkonsert i Dokkhuset 12.05.14, og for en flott kveld det ble for alle som liker god storbandmusikk! Og arrangørene var tydelig stolte av å kunne presentere årets gjesteband på storbandkonserten: Orkdal Storband, Skaun Storband og Trondheim Ballroom Orkester.

Heimdal Storband slo an tonen med en strålende opplagt leder Olav Slagsvold i spissen, og de har vel knapt hørtes mer samstemt og samspilt ut noen gang. Repertoaret passet storbandet utmerket, og Moonlight Serenade låt jo nesten som originalen med jazzklarinettist Atle på toppen! Publikum applauderte ivrig og kom med tilrop, og det var tydelig at de var fornøyde med både musikken og presentasjonen av musikken/musikere fra scenen.

Heimdal Storband

Heimdal Storband

Skaun Storband kom hastende omtrent rett fra Trøndelag Teater hvor de har hatt tre fulle hus og stor suksess med samarbeidet m/Difference, men de tok seg heldigvis tid til å spille på storbandkonserten igjen (for fjerde gang). Og Skaun Storband leverer alltid, de skaper fin stemning og spiller flott musikk, i tillegg fikk vi høre flere gode soloer både fra musikerne i bandet og fra leder Ragnhild Faanes.

Skaun Storband

Trondheim Ballroom Orkester var for anledningen overraskende forvandlet til et korps! De marsjerte taktfast inn på scenen med leder Per Even Robertstad på stortromme, men heldigvis ble de seg selv igjen straks, og leverte strålende storbandmusikk som vi vet de kan, både egenkomponert musikk og tradisjonell storbandmusikk.

Trondheim Ballroom Orkester

Orkdal Storband var et nytt bekjentskap på storbandkonserten, og etter utallige oppfordringer fra dem selv, så ble de endelig invitert i år. Og det var smart, vi ble kjent med et dyktig band med et komp mange kan misunne dem, flotte solister og en særdeles pratsom og morsom leder Gunnar Andreas Berg m/grønn gitar.

Orkdal Storband

Det var en så trivelig stemning i salen under konserten at man nesten ikke ville at det skulle ta slutt. Storbandmusikerne med sine entusiastiske musikalske ledere og publikum ga alt, til og med lydmannen på Dokkhuset som har hørt mye god storbandmusikk fra før, koste seg og takket for en flott konsert! Det eneste vi kan gjøre nå er å glede oss til neste storbandkonsert som Heimdal Storband arrangerer ved Dokkhuset, kanskje allerede våren 2015?!

 

«The Queen Bee»